Placari cu bond – Placari Fatade ventilate

Placari cu bond, fatade ventilate, pereti cortina, luminatoare, cupole, confectie si montaj tamplarie aluminiu si PVC

Alucobond-ul este un material de o inalta calitate, ajuns la o perfectiune tehnica si estetica, relativ nou, dar din ce in ce mai mult folosit in domeniul constructiilor industriale si civile la placare alucobond. Este un material care poate fi modelat cu o foarte mare usurinta, diferit de cele traditionale, raspunzand cu o extraordinara versatilitate dorintelor exprimate de arhitecti transformandu-le in realitate fantezia si libertatea creative prin montare bond sau alucobond.

Placari cu bond

Forma si functionalitatea alucobondului, etalbond, reynobond sunt integrate intr-o armonie perfecta, putandu-se executa montaj alucobond de o calitate superioara. Bondul se prezinta sub forma unor panouri compozite formate din 2 foi de tabla din aluminiu cu o compozitie speciala ce-i ofera elasticitate cu un nucleu termoizolant.

Avantajul major al unei asemenea fatade rezulta din inglobarea de materiale usoare care nu solicita structura de rezistenta a cladirii, durabile si usor de intretinut. O modalitate practica, din ce in ce mai prezenta in mediul urban, o reprezinta acoperirea unor cladiri noi sau renovate, prin fatade ample, placate cu materiale compozite. Pe langa proprietatile extraordinare ca: planeitate, flexibilitate, rezistenta la foc, greutate redusa, bondul va ofera si culoarea preferata.

Avantajele acestui tip de material sunt numeroase:

 • aspect modern si impresionant
 • usurinta in prelucrare, materialul putand fi debitat, curbat si indoit pentru a obtine forma si dimensiunea dorita.
 • rigiditate mare pe unitatea de suprafata in conditiile unei greutati extrem de reduse
 • rezistenta sporita la agresiunea factorilor de mediu (ploi, radiatii ultraviolete, noxe)
 • rezistenta omologata la foc conform cerintelor actuale
 • se intretine usor, nepermitand impuritatilor sa se impregneze in material
 • este realizabil intr-o paleta coloristica vasta
 • estetica si proprietatile fizice raman neschimbate in timp.

Placari cu bond

In esenta materialul, consta intr-un panel compozit realizat din doua straturi exterioare de aluminiu cu grosime standard de 0,5 mm unite printr-un miez de polietilena de inalta densitate. Grosimea sandwich-ului rezultat poate fi de 3, 4 sau 6 milimetri, in functie de necesitatile specifice.

Produsul finit – caseta – se obtine prin prelucrarea tridimensionala a foilor de bond. Casetele se imbina pe fatada intr-un caroiaj particular definit prin proiectul de arhitectura. Casetele sunt rigide, iar efectul de sanwich asigura amortizarea vibratiilor si nedeformarea in coditiile unor incarcarii la vant ridicate. Partea vizibila este acoperita printr-un procedeu de vopsire multistrat care garanteaza o rezistenta in timp excelenta.

TEHNOTUR INTERNATIONAL este capabila sa ofere servicii de proiectare executie si montaj al casetelor cu materiale provenite de la cei mai renumiti producatori din domeniu: Alucobond, Etalbond, Jbond si Reynobond. Alegerea uneia dintre marci depinde de preferintele clientului cu mentiunea ca fiecare producator are o gama proprie de culori.

Bond-ul reprezinta un panou compozit tip “sandwich”, compus dintr-un substrat (miez) din polietilena, cu grosimea intre 2 si 5mm, fixat solid de doua foi de aluminiu, prin laminare la cald si presiune, de grosimi 0.25 – 0.5 mm fiecare.
Placile compozite tip bond sunt extrem de potrivite pentru placarile in exterior deoarece se modeleaza usor, sunt disponibile intr-o gama larga de culori si se pot combina elegant cu fatadele de sticla si aluminiu.

Serviciul de placari cu bond-ul se preteaza design-ului oricaror tipuri de constructii, cum ar fi: cladiri de birouri, mall-uri, banci, hoteluri, stadioane, pavilioane expozitionale, cladiri industriale, supermarket-uri, terminale pentru pasageri, puncte de taxare pe autostrazi, statii de benzina, tuneluri, panouri stradale si multe altele. Pe partea exterioara sunt vopsite cu

placari-bond-2

3 straturi de acoperire PVDF. Acest sistem este compus dintr-un strat de protectie, un strat fluor-polimeric special conceput si un strat superficial. Calitatea inalta a acoperirii asigura materialului si o rezistenta mare la factori externi: ploi acide poluare de origine industriala, raze ultraviolete, coroziune.

 1. Folie protectie
 2. Strat de poliester
 3. Aluminiu
 4. Adeziv
 5. Polietilena